Áfonyás sajttorta

Áfonyás sajttorta

Sándor Orsolya

Műsorvezető


Sándor Orsi hozott nektek egy áfonyás sajttorta receptet alacsony kalória- és magas protein tartalommal.
Nagyon finom, nem nyomja az egekbe a vércukorszintedet, Orsi nem is tett bele cukrot, csak a kedvenc áfonyás sajttorta ízű Whey Pro-jával tette még finomabbá.

Hozzávalók

- 300 g cukormentes korpás keksz
- 2 tojás
- 500 g light sajtkrém
- 140 g kókuszzsír
- 60 g áfonyás sajttorta ízű Whey Pro
- 1 dl rizstej vagy tej
- áfonya a tetejére

Elkészítés

A kekszet törd nagyon apróra kézzel vagy géppel és keverd el az olvasztott kókuszzsírral. Én egy fél dl rizstejet is tettem bele, hogy ragacsos állaga legyen, de ez lehet tej vagy víz is.

Ezt a mennyiségű masszát, ha lehet egy 25 cm-es kivajazott csatos tortaformába kézzel nyomkodd szét úgy, hogy picit felmenjen a forma oldalára is, hiszen ebbe jön majd a krém. A csatos forma azért kell, mert a keksz alapú tésztát nehéz lenne másból kivenni, széteshetne. Tedd a hűtőbe amíg bekevered a krémet, hadd dermedjen meg.

Keverd össze botmixerrel vagy gépi habverővel a tojást, a sajtot, a fehérjeport és ha csomómentes, lapátold a torta formába úgy, hogy ne legyen magasabban, mint a tészta.

Tedd a tetejére a gyümölcsöt és süsd 35 percig 180-200 fokon, vagy amíg elkezd finoman barnulni a teteje.

Sütés után tanácsos kihűlésig pihentetni és utána kivenni a formából. Ha van egy kis időd, hűtőbe is teheted, hogy jobban lehessen vágni. Nem lesz könnyű megvárni, már az illata is mennyei!!

Ha tetszik a recept, mentsd el későbbre, ha pedig nincs időd, csak készíts egy adag áfonyás sajttorta ízű proteinturmixot.

CIKKajánló

3+1 diétás hűsítő a nyári napokra

Legjobb cukormentes és hűsítő receptjeink a forróság ellen. Olvasd el blogcikkünket!

Reggeli variációk - sós és édes wrap

Te a sós vagy az édes Reggelit szereted jobban? Vagy esetleg ebben a sorrendben mindkettő jöhet? Ugyanis Sándor Orsi hozott mindkettőre egy-egy egészséges alternatívát! A wrap-ot középig vágd be, és a négy negyedére tegyél négyféle finomságot, majd a

Cukormentes kókuszkeksz Protein Cream-mel

Íme egy Cukormentes kókuszkeksz süti, amiben nincsen hozzáadott cukor, az íze csodás, a rosttartalma pedig magas. Ha édességre vágysz, de nem akarod megszegni a diétádat, akkor mentsd el a receptet! Hozzávalók: 100 g vaj, 2 tk kókuszolaj, 2 tojás, 0,

Fehérje izolátum vagy koncentrátum? Melyik kell nekem?

Melyik fehérje a legjobb választás Neked? Olvasd el most cikkünkben.